Månedsarkiv: februar 2018

Hvilke NordicBet-hold tager turen op i det fine Superliga-selskab?

I marts ruller bolden igen i NordicBet Ligaen, den danske første division i fodbold. Her kæmper hele syv hold hårdt om oprykning, hvilket er over halvdelen af hele ligaen. Der er dermed lagt op til et ufattelig spændende forår, hvor hver eneste kamp gælder.

Oprykning til Superligaen er utrolig afgørende. Mange af klubberne har spenderet stort, og de satser virkelig på at nå den højeste række. Lykkedes det ikke, må de fleste hold justere budgetterne og satse mindre i næste sæson. De har altså kun en chance for at nå toppen, og det er i denne sæson.

1 Vejle Boldklub 38
2 Thisted FC 35
3 Vendsyssel FF 32
4 Esbjerg fB 31
5 HB Køge 30
6 FC Fredericia 29
7 Viborg FF 28

 

Vejle er favoritter

Vejle Boldklub har lagt sig solidt i spidsen af ligaen. Klubben fra Bøgeskoven har et økonomisk set-up, der kan måle sig med Superliga-klubberne, og de befinder sig i en helt anden boldgade end resten af divisionen.

I efteråret samlede de rød-hvide hele 38 point i 19 kampe, og de blev blot besejret tre gange. Vejles store succes skyldes klubbens rige ejere, der stammer fra henholdsvis Moldova og Kina. Der er blevet skudt nogle vanvittige millionbeløb i klubben, der nu kan hente spillere på et uhørt højt niveau for en første divisionsklub.

I vinterpausen slog Vejle i øvrigt transferrekord, da klubben solgte topscoreren Dominic Vinicius Eberechukwu Ozoukwu, bedre kendt som Dominic, til Kina. Prisen lå eftersigende på omkring tyve millioner kroner, hvilket må betegnes som decideret vanvittigt.

Klubben fik ikke hentet en afløser ind, men der går rygter om, at den er ved at lande et stort navn på en fri transfer.

Uanset hvad, bør Vejle rykke op. Alt andet end en oprykning vil nemlig være en fiasko. Vejle er favorit til at snuppe førstepladsen og den direkte oprykning, men de kan også sagtens slå et Superliga-hold i playoff.

Kan Thisted holde ved?

 

Thisted var efterårets helt store sensation. Det lille nordjyske hold imponerede alt og alle, da de tog den ene sejr efter den anden. Før sæsonen var Thisted blandt favoritterne til at rykke ned, men de gjorde virkelig kritikkerne til skamme. På trods af en håbløs økonomi og skrabede faciliteter boksede Thisted nemlig i en uhørt høj vægtklasse i efteråret.

Det er dog tvivlsomt, hvorvidt de kan opretholde det høje niveau. Thisted har ikke haft råd til at forstærke truppen, og vintertræningen har ikke været sjov. Thisted har nemlig ikke været i stand til at betale for en dyr og fancy træningslejr som for eksempel Vejle.

Lykkes det endelig for Vendsyssel?

I sidste sæson var Vendsyssel FF tæt på at nå Superligaen. Klubben fra Hjørring tabte således snævert til AC Horsens i den afgørende playoff-kamp. Dette var en stor skuffelse for de hvidklædte, der har investeret store penge i spillertruppen.

I år skal det til gengæld være for Vendsyssel. Klubben ligger igen med helt fremme i toppen af NordicBet Ligaen, og der er ikke råd til flere fejltrin. Vendsyssel har gennemgået en imponerende udvikling i de seneste år, hvilket skyldes de store ressourcer der er i klubben.

Man skal dog også give ros til cheftræner Erik Rasmussen, der virkelig har sat sit præg på holdet. Vendsyssel er nu meget mere end blot et dygtigt hold bestående af afdankede Superliga-stjerner. Holdet har en klar identitet, og det spiller faktisk rigtig underholdende fodbold. Vendsyssel har en god offensiv, hvilket understreges af, at det er det næstmest scorende hold i ligaen, og de er gode til at holde på bolden.

I vinterpausen mistede Vendsyssel dog topscorer Christian Moses. Han scorede ni mål, men klubben kunne ikke blive enige med Moses’ klub i Sierra Leone om at gøre hans lejekontrakt permanent. De får det formentlig svært uden stjernen.

 

Hvad med de andre?

Sidste års nedrykkere fra Viborg FF og Esbjerg fB har begge budgetteret med hurtige oprykninger. For dem vil alt andet end et retur til Superligaen være katastrofalt. De halter dog begge noget efter, og ingen af dem imponerede i efteråret. Det kan derfor blive svært for dem, at lukke hullet op til toppen. Dette gælder især for Viborg, der går ind til foråret på syvendepladsen hele ti point efter Vejle.

Ligaen er dog stadig ufattelig tæt, og vinder man de rigtige kampe imod de direkte modstandere, kan man tage kvantespring frem i tabellen. Det kan dog også gå den anden vej, hvilket er hvad der skete for Viborg i efteråret.

Man må heller ikke undervurdere de to wildcards HB Køge og FC Fredericia. De spillede begge god fodbold i efteråret, og de ligger på henholdsvis femte- og sjettepladsen.

Især HB Køge ligner et hold i stor fremgang. De solgte venstreback Malte Amundsen til Rosenborg i vinterpausen for et rekordbeløb, og de har mange lovende talenter. Ind er til gengæld kommet den sydafrikanske angriber Liam Jordan, der kan blive en kæmpe profil i ligaen. Han var længe regnet som et af Afrikas største talenter, men et mislykket ophold hos Sporting CP i Portugal ødelagde det for ham. Nu er han så i Køge, og han bør komme til at score rigtig mange mål, så snart han er faldet til.

Fredericia er et lidt mere overraskende tophold. Holdets store profil er Frans Dhia Putros, der lavede otte mål i efteråret. Kan han fortsætte den målhøst, så skal de nok blive i toppen. Måske de endda kan blande sig i den absolutte top og tage en af pladserne op i Superligaen.

 

Odds på NordicBet Ligaen hos NordicBet